September Box met UASHMAMA en Wishes from the Moon

De inhoud van de septemberbox bestond uit een mooie ‘Paper Bag’ van het Italiaanse familiebedrijf UASHMAMA en een set van 3 coole wenskaarten van het Nederlandse label Wishes from the Moon.

Sorry:

- Instagram feed not found.

Designer: UASHMAMA

UASHMAMA® is een klein familiebedrijf gevestigd in Montecatini net buiten de muren van Lucca in Italië. Het dorp leeft met de groei van UASHMAMA, die een grote groep van de lokale mannen en vrouwen in dienst heeft om de producten te naaien vanuit huis. UASHMAMA (uitgesproken wash-mama): uash een speelse variant op ‘wash’ en mama wat moeder betekent in het Italiaans, het hart van het huis, en tevens de initialen van de maker Marco Marconi. Marco begon UASHMAMA met zijn vrouw Emanuela en vier dochters. Het is een echt familiebedrijf met mensen die voor UASHMAMA over de hele wereld werken.

Moes&Griet is de exclusieve distributeur van UASHMAMA producten in de Benelux: “Moes & Griet is een Nederlands synoniem voor moeder en dochter, en dat is wat we zijn. Marion Wold en Annelot Lems, woonachtig in Nederland. We delen een passie voor interieur, decoratie en styling. In de zomer van 2010 waren we op vakantie in Italië toen we voor het eerst Le Sorelle bezochten, een mooie kleine winkel op de Anfiteatro in Lucca. Het was daar, waar we de mooie papieren zakken van UASHMAMA® tegenkwamen. We kochten hen en namen ze mee naar huis. Twee jaar later hadden we zo veel positieve reacties over deze prachtige wasbaar papieren zakken dat we besloten om te vragen om de UASHMAMA® distributeur in de Benelux geworden. We hebben gewoon het vliegtuig naar Italië genomen en hadden een mooie ontmoeting met de familie Marconi. Eén ding was en is zeker… We delen allemaal hetzelfde gevoel, passie en filosofie over wat we kunnen doen met de producten. De familie van de Marconi toonde ons hoe techniek en oude vakmanschap naast elkaar leven in UASHMAMA®. We hebben mooie Italiaanse vrienden in de Marconi’s gevonden en elke dag krijgen we nog steeds het warme gevoel als we praten over de UASHMAMA® collectie. Nu, 2015, hebben we meer dan 200 verkooppunten in de Benelux en groeien nog steeds elke dag.”

logosisters-outside-7.6MB-e1438211298623Moes_Griet2


In de box..

.. vind je een Paper Bag. De ‘paper bags’ worden allemaal genaaid in een huisje in Toscane. UASHMAMA wasbaar papier ziet eruit en voelt aan als leer, maar wast als textiel. Het behoudt zijn vorm, zodat het steeds weer kan worden gebruikt en duurzaamheid bevordert, ideaal voor catering en huishoudelijke artikelen. De ‘paper bags’ zijn zacht maar tegelijk veerkrachtig. Het productieproces is vergelijkbaar is met leer waarbij het papier wordt uitgerekt en gelooid waardoor het duurzaam is en wassen en dagelijks gebruik kan weerstaan. UASHMAMA wasbaar papier wordt gemaakt met behulp van een natuurlijke vezel door teelt en niet door ontbossing. Gebruik je ‘paper bag’ voor broodjes tijdens een etentje, met pennen op je bureau of met een verse kruidenplant op het aanrecht. Maat: 15 cm x 21 cm x 33 cm (maat L).

Website: www.uashmama.nl / www.moesengriet.nl

Designer: Wishes from the Moon

Wishes from the Moon is het label van Debbie Ahuis, uit Nederland. Al voor haar studie in media design aan de hogeschool wist ze zeker dat ze ooit een eigen onderneming zou starten, haar eigen producten zou ontwerpen en zou doen wat ze het liefste doet. Dit kwam echter sneller dan verwacht, want waarom wachten? Na haar studie is ze gelijk begonnen en niet meer te stoppen! Vanuit haar passie voor storytelling en illustratie is ze begonnen met een wenskaarten lijn te ontwerpen en nu na 1,5 jaar is ze zich nog steeds aan het ontwikkelen en groeien en zo ook haar assortiment. Haar visie is met mooie materialen en een grote hoeveelheid liefde haar producten te maken en deze liefde en passie daardoor mee te geven aan diegenen die voor haar producten kiezen.

IMG_2114-468x468

In de box..

.. vind je een set van 3 wenskaarten. Elke wenskaart vertelt een klein verhaaltje. Verhaaltjes die aansluiten bij jouw persoonlijke verhaal, boodschap of wens. Elke kaart is bedrukt met een handgetekende illustratie, met soms een mooie wens, quote of tekst erbij. Elke kaart is binnenin onbedrukt, zodat er genoeg ruimte is voor jouw verhaal. De wenskaarten worden gedrukt op ambachtelijk geschept papier met kleine snippertjes geld of bloemblaadjes erdoorheen gerecycled, waardoor elke kaart een authentieke en luxe uitstraling krijgt en een cadeautje is om te krijgen. “Laat de belangrijke personen in jouw leven weten dat je aan ze denkt, want een klein gebaar gaat soms samen met een groot geluk.”

Website: www.wishesfromthemoon.nl Shop de leukste goodies tijdens de Summer Sale! Sluiten