Juni Box met MOEBE en Minimel

In de junibox zat een set handgemaakte houten kaartenhouders van het Deense ontwerpduo MOEBE en een set prints van het Franse label Minimel.

Sorry:

- Instagram feed not found.

Designer: MOEBE

MOEBE is een Scandinavisch design merk gevestigd in Kopenhagen, opgericht door meubelmaker Anders Thams en architect Martin D. Christensen. Bij MOEBE ontwerpen en produceren ze, en proberen ze dingen eenvoudig te houden. De wereld is al complex genoeg. Zij richten zich op de essentie, proberen nieuwsgierig te blijven en hun gedachten analoog te houden. Zij streven ernaar om hun ontwerpen naar zo eenvoudig mogelijke vormen te reduceren, waardoor er eerlijke producten ontstaan. Bij MOEBE zijn ze ervan overtuigd dat dit de beste manier is om hun trotse Scandinavische design tradities voort te zetten. Alle producten worden ontworpen en gemaakt door MOEBE zelf. Ze ontwikkelen nieuwe ontwerpen in hun studio in Kopenhagen en maken de eerste batches in hun houtwerkplaats.


In de box..

.. vind je een set van twee houten ‘Pinches’. De Pinch is gemaakt van twee stukken massief eiken en een rubberen band. De Pinch heeft een  gat, zodat je ‘m ook aan de muur kunt hangen. Wanneer de tijd komt – en uiteindelijk zal die komen- kun je er een nieuw elastiek opzetten. Haal eenvoudigweg het elastiek van je lunch box (ziet er ook geweldig uit met elastiek in een andere kleur). Anders: “Als alternatief kun je het hout in het vuur of in het bos gooien. Wat je ook doet, gooi het alleen niet in de vuilnisbak. Het is een natuurlijk materiaal, en verdient behandeling met respect…” De Pinches worden gemaakt in Denemarken.

Website: www.moebe.dk

Designer: Minimel

Minimel is een jong Franse merk, opgericht in 2014, dat schrijfwaren (kaarten, posters) en textielproducten (tassen, kussens, trofeeën) maakt. Alle items zijn gebaseerd op illustraties van Melanie Marasse, de bedenker van Minimel. Geïnspireerd door de natuur en de wereld uit de kindertijd, zit Minimel vol met wilde dieren en muiters. Alle producten worden gemaakt in Minimel’s werkplaats in Marseille, met uitzondering van de kaarten (die worden gedrukt in Duitsland). Melanie werkte voorheen bij een architectenbureau en kreeg daar haar design training voordat ze een kinderkleding merk oprichtte in 2010. Haar laatste merk Minimel is een mix van haar passies voor het naaien en tekenen. Haar twee dochters, Lila en Thais, zijn ook een grote bron van inspiratie.

In de box..

.. vind je een set van 3 illustraties, waaronder Minimel’s ‘Dream Catcher’ (A5), ‘Plumes’ (A5) en ‘Indian Panda’ (A6). Deze prints zijn perfect te combineren met de Pinches. De illustraties zijn gedrukt op 300gr extra dik karton en afgewerkt met een matte finish en afgeronde hoeken.

Website: www.minimel.bigcartel.comShop de leukste goodies tijdens de Summer Sale! Sluiten